Role: {{ value }} Which best describes your role?

Your response helps us make our online experience better to provide content that is specific to your role.

Thank you. Your response helps us make our online experience better to provide content that is specific to your role.

Egyptisch winkelcentrum krijgt gedeeltelijk nieuwe dakbedekking met 'witte' RubberGard EPDM

Het dak van het grootste winkelcentrum in Alexandrië (Egypte) was aan herziening toe. De eigenaar van het gebouw wilde een gedeelte opnieuw bedekken met een duurzaam dakafdichtingssysteem dat het gebouw gedurende vele decennia zou beschermen en dit met een minimum aan onderhoud.

Project-ID
Plaats

Alexandria, Egypte

Type project

Renovatie

Type gebouw

Commercieel gebouw

Dakoppervlak

13,500 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.5 mm + Acrylitop

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Met de steun van de technische team van Firestone werd voorgesteld om Elevate RubberGard EPDM te gebruiken in combinatie met Firestone RESISTA AK PIR-isolatieplaten. Teneinde een reflecterend oppervlak te verkrijgen, wat een van de eisen was van de klant, werd het RubberGard EPDM-membraan vervolgens overschilderd met een witte AcryliTop PC-100 coating.

De plaatselijke Firestone hoofdaannemer SODECO SPECIALTIES S.A.E renoveerde in totaal 13.500 m² dak met behulp van 70 mm dikke RESISTA AK-isolatieplaten, die mechanisch op de stalen ondergrond werden bevestigd, en een 1,5 mm dik RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan, dat vervolgens op de isolatie werd aangebracht. Tenslotte werd de witte reflecterende coating aangebracht.

Er waren verschillende uitdagingen bij dit project, namelijk het deel van het dak dat moest worden gerenoveerd, had veel details en doorboringen. Het technische team van Firestone heeft de aannemer nauw bijgestaan door advies te geven over de juiste detailleringswerkzaamheden om zo de beste resultaten te verkrijgen. Bovendien was de installatietijd vrij beperkt door het regenachtige weer in Alexandrië. Dit betekende dat de dakwerkers de klok rond moesten werken om de gestelde deadline te halen.

De hoge druksterkte van de RESISTA AK-isolatieplaten en de uitstekende UV-bestendigheid en duurzaamheid van het RubberGard EPDM-membraan, samen met de knowhow van SODECO SPECIALTIES S.A.E., zorgden voor een kwaliteitsvol renovatieproject en een eigenaar die op beide oren kan slapen.