Gloednieuw kinderdagverblijf nabij Parijs kiest RubberGard EPDM voor haar groendak

Het nieuwe kinderdagverblijf in Dammarie-lès-Lys ten zuidoosten van Parijs is in de zomer van 2018 opengegaan. Het ligt in het centrum, niet ver van een wijk met grote wooncomplexen die momenteel worden gerenoveerd en een abdij uit de dertiende eeuw die op de monumentenlijst staat.

Project-ID
Plaats

Project-ID

Toepassing

Groendaken

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Educatief gebouw

Dakoppervlak

900 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.5 mm

Systeem

Geballast

Deze heterogene omgeving was voor Altana Architectures aanleiding om te werken rond een eenvoudig en compact volume dat door de esthetiek van de vijf gevels naar buiten komt. Het gebouw is bekleed met zink in uiteenlopende kleuren en het dak is bedekt met een groendaksysteem.

Het met de seizoenen en de eigen identiteit meelevende groendak ziet er vanuit de omringende torens aangenaam uit en sluit perfect aan bij het bos rondom de abdij. De binnenhof van het gebouw fungeert als een veilig cocon voor de kinderen. Een zinken omlijsting doet het gebouw nog beter uitspringen en rode aluminium verbindingen vormen een scherp contrast met de grijstinten van de omhulling.

Het houten dak van de nieuwe kinderopvang is eerst bedekt met een dampscherm, waarover een laag isolatie van polystyreen is gelegd. Vervolgens is door Firestone hoofdaannemer Ecobat 77 rond 900 m² RubberGard EPDM dakbedekkingsmembraan met een dikte van 1,5 mm aangebracht. Het gehele project is in minder dan vier weken door 3 dakdekkers voltooid.

RubberGard EPDM biedt aanzienlijke voordelen bij plaatsing op houten dakvlakken. Tijdens de installatie kwam geen vuur aan te pas en het werd met Bonding Adhesive lijm uitsluitend op de naden vastgelijmd, zodat optimale water- en luchtdichtheid gewaarborgd is.

Op advies van de dakdekkers heeft de architect besloten om ook de borstwering met RubberGard EPDM af te werken om visuele continuïteit op het dak te bewerkstelligen.

Ecobat 77 en Altana Architectures hebben beide de ondersteuning ter plaatse van Firestone benadrukt. Firestone heeft technische hulp geboden en regelmatig de locatie bezocht om specifieke vragen te beantwoorden.