RubberGard EPDM is gekozen voor het waterdicht maken van het iconische ICEHOTEL in Zweden

Het iconische ICEHOTEL bevindt zich in de stad Jukkasjarvi, in het noorden van Zweden, waar het grootste deel van het jaar de winter overheerst. Dit opmerkelijke hotel trekt het hele jaar door duizenden toeristen, vooral tijdens de wintermaanden, dankzij de nabijheid van de poolcirkel en de betoverende sneeuwlandschappen.

Project-ID
Plaats

Jukkasjarvi, Zweden

Type project

Renovatie

Type gebouw

Hotel

Dakoppervlak

3300 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,5 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd + volledig verkleefd

Kort nadat het ICEHOTEL in 1989 werd gebouwd, kreeg het te maken met een hardnekkig probleem van lekkages op het dak van de grote suites. Ondanks verschillende pogingen om het probleem aan te pakken, werd er geen blijvende oplossing gevonden.

Er werd een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de hoofdoorzaak van deze lekkages te achterhalen en hoe ze te voorkomen. Uit het onderzoek bleek dat het dak van het hotel aanzienlijke schade had opgelopen door het barre lokale weer en een ongeschikt dakbedekkingssysteem. Bovendien verergerde een slecht aangelegd groendak de situatie, waardoor water zich gemakkelijker kon ophopen en er nog meer lekkages ontstonden.

Gefrustreerd maar vastbesloten om deze problemen voor eens en altijd op te lossen, besloot het team van het ICEHOTEL professionele hulp in te schakelen. Ze namen contact op met de vertegenwoordiger van Elevate, Pierre Cervin, die samen met het Zweedse bouwbedrijf Caneco de situatie grondig beoordeelde en een duurzame oplossing voor het gebouw voorstelde.

Na hun analyse werd besloten dat het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan van Elevate met een dikte van 1,5 mm het ideale waterdichtingsmateriaal was voor dit project. Deze keuze was te danken aan de uitstekende flexibiliteit en duurzaamheid van het membraan, waardoor het bestand is tegen extreme weersomstandigheden, waaronder zware sneeuwval en temperaturen tot wel -45°C.

Het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan werd gebruikt om een dakoppervlakte van 3300 vierkante meter te bedekken en maakte ook de installatie van een nieuw groendak mogelijk. Het membraan werd mechanisch bevestigd en volledig aan de ondersteunende structuur verkleefd, vooral vanwege de uitdagende weersomstandigheden in deze regio.

De nauwgezette aandacht voor details tijdens het installatieproces zorgde ervoor dat het ICEHOTEL de komende decennia lekvrij zal blijven, zodat het opnieuw gasten uit de hele wereld kan verwelkomen.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten.

LEVENSDUUR

 

EPDM dakbedekkingsmembranen gaan minstens 50 jaar mee en de structuur en elasticiteit ervan blijven onveranderd. Het kan gemakkelijk worden hersteld, waardoor het nog langer meegaat. Er is geen twijfel mogelijk: EPDM is de meest duurzame dakbedekking.