Franse dakbedekkings- en gevelbekledingsspecialist kiest RubberGard EPDM SA voor zijn nieuwe kantoren

In oktober 2022 besloot het Franse bedrijf HABIT-TOIT, gespecialiseerd in dakbedekking en gevelbekleding, het nieuwe RubberGard EPDM SA membraan van Elevate uit te proberen voor het dak van zijn nieuwe kantoor, werkplaats en magazijn in Lessay (Noordwest-Frankrijk). De bedrijfsleider Cyril Lebeury werkte al meerdere jaren met andere dakbedekkingsmembranen van Elevate (RubberCover EPDM en RubberGard EPDM), waardoor hij benieuwd was naar deze nieuwe zelfklevende oplossing.
 

Project-ID
Plaats

Lessay, Frankrijk

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

750 m²

Producten

RubberGard EPDM SA 1,5 mm

Systeem

Volledig verkleefd

Omdat dit het eerste project in Frankrijk was met RubberGard EPDM SA, waren drie technische deskundigen van Elevate aanwezig gedurende de gehele aanleg, naast drie experts van SVET, erkende distributeur van Elevate producten in West-Frankrijk, om in elke fase ondersteuning te kunnen bieden. Het team van HABIT-TOIT, dat al vertrouwd was met Elevate dakbedekkingssystemen, had het al snel door. In één dag werd het dak van het hele gebouw waterdicht gemaakt.

“Deze zelfklevende oplossing biedt nieuwe mogelijkheden voor dakdekkers, die net als veel andere bedrijven kampen met een tekort aan geschoolde werknemers,” aldus Jean-Luc Roudaut, manager techniek en specificaties voor Elevate dakbedekkingsmembranen in Frankrijk. “Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt op bouwterreinen, terwijl een optimale kwaliteit gewaarborgd blijft,” voegt hij daaraan toe.

 

VEREENVOUDIGDE INSTALLATIE, MAXIMAAL COMFORT

Nadat het 3 m brede RubberGard EPDM SA membraan was uitgerold en op de juiste plek op het dak geplaatst, hoefden de dakdekkers enkel nog het beschermfolie los te trekken en het membraan glad te strijken op de ondergrond. Het was niet nodig om eerst lijm aan te brengen en vervolgens te wachten tot die opdroogde. Omdat de lijm rechtstreeks is geïntegreerd in het EPDM membraan, hoeven er geen emmers met lijm te worden verplaatst over het dak, zodat de dakdekkersploeg comfortabeler kan werken. Ook geen oplosmiddeldampen meer.
 

UNIFORME EN DUURZAME AANHECHTING

De Secure Bond lijm wordt in de fabriek aangebracht op het volledige RubberGard EPDM SA membraan, wat zorgt voor een uniforme en sterke hechting aan het substraat, van rand tot rand. Een waarborg van veiligheid voor het bedrijf en de projectmanagers, die niet bang meer hoeven te zijn voor harde wind. Daarbij kan RubberGard EPDM SA zelfs worden aangelegd bij vorst (tot -7 °C), een belangrijk voordeel waardoor vrijwel het hele jaar door installaties kunnen worden uitgevoerd.

RubberGard EPDM SA, dat 1,5 mm dik is, biedt dezelfde prestaties als de klassieke, niet-zelfklevende versie. Dankzij de hoge weerstand tegen ozon, uv-straling en extreme temperaturen heeft het een levensduur van meer dan 50 jaar.

“Deze nieuwe generatie van dakbedekkingsmembranen bespaart veel tijd op het bouwterrein,” aldus Cyril Lebeury van HABIT-TOIT. “Als er bijvoorbeeld een strakke deadline geldt voor een project, weten we dat we dit nieuwe zelfklevende membraan zonder aarzeling kunnen voorleggen. Verder blijven we werken met de klassieke EPDM dakbedekkingsmembranen van Elevate, omdat we die al meer dan 4 jaar installeren en we er meer dan tevreden over zijn. Ze zijn licht, gemakkelijk te verwerken en zeer duurzaam," voegt hij eraan toe.