RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan gekozen voor het waterdicht maken van nieuwe trouwlocatie aan de Britse kust van Devon

De kust van Devon in het Verenigd Koninkrijk is een zeer populaire locatie voor bruiloften. Toen het Sandy Cove Hotel in Berrynarbor besloot om een gloednieuwe trouwlocatie te bouwen, had de aannemer, Custom Construction Group Ltd, door vertragingen in de planning en ongunstige weersomstandigheden slechts zes maanden om het 330 m² grote gebouw af te werken voordat het eerste geboekte trouwfeest zou plaatsvinden.

Project-ID
Plaats

Berrynarbor, VK

Type project

Nieuwbouw

Type gebouw

Hotel

Dakoppervlak

572 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,5 mm

Systeem

Volledig verkleefd

Toepassing

Groendak

De aannemer werkte nauw samen met de architect van het project, Stapleton Green, om bouwmaterialen te kiezen waarmee het project op tijd kon worden opgeleverd en die tegelijkertijd uitstekende prestaties en kwaliteit zouden bieden.

Het RubberGard EPDM-membraan van Elevate werd aanbevolen vanwege het installatiegemak, de lange levensduur en de compatibiliteit met een extensief groendak. John Martinelli van Custom Construction zegt hierover: "We wisten atlijd al dat het project krap was en op het laatste nippertje klaar zou zijn. Maar dankzij een nauwe samenwerking met de leveringspartners en de toeleveringsketen zijn we erin geslaagd om het project de dag voor de eerste bruiloft op te leveren.

"We gebruikten RubberGard EPDM al een langere tijd en wisten dat de snelle en gemakkelijke installatie ons zou helpen tijd te besparen tijdens de plaatsing en tegelijkertijd een robuuste dakbedekkingsoplossing voor lange termijn zou bieden die ook geschikt is voor onder het groendak. Na overleg met de architect werd de specificatie goedgekeurd en het hielp ons enorm om tijd te besparen bij de bouw."Custom Construction gebruikte ook een dampscherm van Elevate op de OSB-dakondergrond van 700 m², gevolgd door PIR-isolatieplaten. Het RubberGard EPDM-membraan werd volledig op de isolatie verkleefd.

Custom Construction vormde ook een 30 m lange bakgoot langs twee zijden van het dak voor een nette afwerking. Vervolgens werd een sedumgroendak geïnstalleerd op het grootste deel van het dakoppervlak, met een klein gedeelte kunstgras omdat het dak aan de zijkanten afdaalt naar het grondniveau. RubberGard EPDM werd ook gebruikt om enkele verticale oppervlakken van het gebouw en de voorgevels te bedekken.

RubberGard EPDM is ideaal voor een snel uit te voeren project zoals dit, aangezien het membraan op brede rollen wordt geleverd, waardoor het sneller kan worden geïnstalleerd met minder naden.  Door zijn elasticiteit en flexibiliteit is het een robuuste keuze, zowel tijdens de installatie als gedurende de hele levensduur. In een dergelijk project waarbij het hotel in gebruik blijft, was ook een vlamvrije en geluidsarme installatie een belangrijk voordeel.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

SNELLE INSTALLATIE

 

De installatie van EPDM is snel, vlamvrij en veilig voor mens en milieu. Bij grote dakoppervlakken en onregelmatige vormen zorgt EPDM voor een snelle en eenvoudige installatie.

GROENE DAKEN

 

Groene daken koelen en isoleren. Ze verminderen geluid en bieden habitats voor vogels en insecten. Stuk voor stuk waardevolle eigenschappen. Maar het is alleen duurzaam als het zorgvuldig wordt ontworpen en geïnstalleerd op het niet-giftige wortel- en waterbestendige EPDM membraan.