Elevate’s RubberGard EPDM maakt het detailleren in luxe lodges in de Cotswolds gemakkelijk

Holcim Building Envelope’ RubberGard™ EPDM dakbedekkingsmembraan is gebruikt om te helpen bij het creëren van een bosrijke haven voor vakantiegangers, foodies en golfliefhebbers in het prestigieuze ‘The Lodges at Feldon Valley’ Hotel in de Cotswolds, in het zuiden van Engeland.

Project-ID
Plaats

Cotswolds, Verenigd Koninkrijk

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Recreatief gebouw

Dakoppervlak

520 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

The Lodges in Feldon Valley, dat in het voorjaar van 2019 werd geopend, is een unieke vrijetijdsbestemming met een combinatie van heerlijk eten en luxe accommodatie in de pittoreske omgeving van de Cotswolds, omgeven door een volgroeid bos en een prestigieuze golfbaan. Het project bestond uit het opknappen en volledig herinrichten van het bestaande clubhuis om zo een uitstekend restaurant en bar te creëren, samen met de bouw van de hoofdlodge met 13 gastenkamers en vier satelliet lodges.

De kleinere lodges, ontworpen door het architectenbureau Design Engine om hun natuurlijke omgeving aan te vullen, zijn middels een verhoogde promenade verbonden met het hoofdgebouw. Deze bieden een afgelegen, natuurlijke en ontspannende uitgaansbestemming met uitzicht op het bos en het glooiende landschap. De hoofdarchitect van het project, Amanda Moore, legt uit: ‘De opdrachtgever was heel duidelijk dat het hoofddoel van het project eruit bestond om een hotel te creëren dat de natuurlijke omgeving aanvult en gebruik maakt van natuurlijke materialen, dus de satelliet lodges zijn ontworpen als een homogene vorm met een natuurlijke houten bekleding. We hadden een waterdichtingsmembraan nodig dat het tengelwerk voor de houten bekleding van het schuine dak kon inkapselen en Elevate’s RubberGard EPDM dakafdichtingssysteem bood de ideale oplossing, omdat het een veel snellere en eenvoudigere detaillering mogelijk maakte om elke tengel af te dichten en te werken met de schuinte van het dak. We zijn inderdaad zo onder de indruk van het systeem, dat we sindsdien het bedrijf hebben uitgenodigd om een CPD-presentatie aan ons ontwerpteam te geven.’

Weatherfix FRS, de erkende aannemer van Firestone, werd aangesteld om de installatie van de RubberGard EPDM dakbedekkingsmembraan op elk van de vier satelliet lodges uit te voeren. Het membraan werd binnen vier dagen op het dak van alle vier de kleine lodges geïnstalleerd, zodat de hoofdaannemer met de werkzaamheden aan het interieur kon beginnen. De tengels werden vervolgens op de voltooide dakbedekkingsmembraan geïnstalleerd en Weatherfix FRS begon het proces met het uitvoeren van de detaillering van de meer dan 400 tengels op de daken. Nadat de waterdichting voltooid was, werd de houten bekleding op het dak en de buitenmuren aangebracht.

Oliver Sweeney van Weatherfix FRS geeft een toelichting: ‘De mate van detaillering die nodig is om meer dan 400 tengels in het waterdichte dakoppervlak te verwerken, betekent dat het kostbaar zou zijn geweest om op vilt gebaseerde systemen te gebruiken, omdat de installatie zo arbeidsintensief zou zijn geweest. Omgekeerd maakten de lijm op waterbasis, de tapes en de eenvoudige detaillering die het RubberGard EPDM-systeem biedt, de detaillering veel sneller en gemakkelijker te realiseren. Het enige nadeel voor ons team is dat onze nette detaillering nu volledig verduisterd is door de houten bekleding. We weten echter dat het er is, dat het zijn werk doet, en dankzij de verlengde levensduur van het RubberGard EPDM-systeem weten we ook dat de Lodges in Feldon Valley erop kunnen vertrouwen dat het EPDM-membraan de gasten nog jaren droog en behaaglijk zal houden.’