HET DAK MINDER BELASTEN: RENOVATIE VAN DE HANGAR VAN AIR FRANCE IN ROISSY CDG

Soms kan een renovatie lastiger zijn dan nieuwbouw. Dit is vooral het geval wanneer er in een gebied met veiligheidsrestricties wordt gewerkt en wanneer het gebouw niet kan worden gesloten tijdens de werkzaamheden. Als je 25000 m² dakoppervlak toevoegt aan de vergelijking, is het duidelijk dat de gekozen oplossing een snelle en flexibele manier van werken mogelijk moet maken. Voor de onderhoudshangaar van Air France op de luchthaven Charles de Gaulle was RubberGard EPDM van Elevate de oplossing.

Project-ID
Plaats

Parijs, Frankrijk

Type project

Renovatie

Type gebouw

Transport en Infrastructuur

Dakoppervlak

25 000 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1,1 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd

Het 40 jaar oude bitumineuze dakafdichtingssysteem had last van lekkages, slechte isolatie en vervorming. Ook voldeed het niet meer aan de veiligheidsvoorschriften. Bovendien vormden de twee lagen bitumineuze dakbedekking een zware last voor de dragende staalconstructie van dit buitengewone gebouw. Met de lucht vol vliegtuigen begon het team met de renovatiewerkzaamheden, waarbij elke dag ongeveer 720 m² van het oude dakbedekkingssysteem werd verwijderd en vervangen door de lichtgewicht, eenlaagse RubberGard EPDM 1,1 mm dakbaan van Elevate.

De video documenteert het indrukwekkende zes maanden durende renovatieproces met membraanpanelen van 6,10 m breed en 30 m lang, wat een snel installatieproces mogelijk maakte. Het renovatieproces voldeed ook aan de strenge veiligheidseisen, verhoogde de thermische weerstand van het gebouw met een factor twintig en verminderde de belasting op het dak met 75%. Dit alles terwijl de normale hangarwerkzaamheden dag en nacht konden doorgaan tijdens de installatie van het nieuwe dakafdichtingssysteem.

De dakopbouw

01 Elevate RubberGard EPDM-dakmembraan
02 PIR isolatie (mineraal glasvlies)
03 Geprofileerd staaldak

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten. 

SNELLE INSTALLATIE

 

De installatie van EPDM is snel, vlamvrij en veilig voor mens en milieu. Bij grote dakoppervlakken en onregelmatige vormen zorgt EPDM voor een snelle en eenvoudige installatie.