EEN DAMPSCHERM WAAROP JE KUNT VERTROUWEN

De afgelopen jaren is er een duidelijke trend ontstaan voor het ontwikkelen van meer energie-efficiënte gebouwen. Dit wordt bovendien gestimuleerd door bouwvoorschriften. Het dak is een groot onderdeel van de gebouwschil en heeft daarom veel invloed op de energiestroom in en uit het gebouw. Dampschermen spelen hierbij een belangrijke rol.

Het V-Gard dampscherm is ontworpen om gebruikt te worden als dampscherm in Elevate dakbedekkingssystemen. Het bestaat uit een versterkte aluminiumfolie met een zelfklevende bitumineuze onderlaag dat voorzien is van een beschermfolie. De wapening uit glasvezel zorgt ervoor dat het membraan zeer sterk is, wat uitstekende mechanische prestaties garandeert.

V-Gard is verkrijgbaar in standaard- en FR-versie. Rollen zijn 1,08 m breed bij 25 of 50 m lang.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Uitstekende dampweerstand

V-Gard biedt een uitstekende dampbarrière, met een dampdiffusieweerstand uitgedrukt in Sd (equivalente luchtlaagdikte) van >1500 m. Daardoor is het geschikt voor de meeste daken.

 

Bestand tegen voetverkeer

Door technische samenstelling van de V-Gard biedt deze een hoge weerstand tegen statische en dynamische impact. De sterke fysieke eigenschappen maken het geschikt voor directe toepassing op metalen ondergronden, zodat het risico op scheuren door voetverkeer wordt beperkt.

 

Installatie zonder vlam: veilig en eenvoudig te plaatsen

De installatie van V-Gard is onderdeel van een éénlaagsconcept: het is een 100% koud en gebruiksvriendelijk proces waar geen open vuur voor nodig is. V-Gard kan, door gebruik van een primer, op de meeste ondergronden zoals beton, multiplex, OSB en metaal worden gekleefd. Het gebruik van primer is niet noodzakelijk op metalen ondergronden, tenzij anders aangegeven door de plaatselijke regelgeving. De 1,08 m breedte van het V-Gard-membraan zorgt ervoor dat de naadoverlap zich op de bovenste cannelure van de meeste metalen ondergronden bevindt. Dit zorgt ervoor dat het eenvoudig te plaatsen is, door het efficiënt uit te rollen. De beschermlaag kan eenvoudig worden verwijderd en het plaatsen kan door twee personen worden gedaan.

 

Vooraf afgedrukte overlapmarkering

De overlapmarkering aan beide kanten van het V-Gard membraan maakt de plaatsing nog eenvoudiger.

 

Efficiënte luchtbarrière

V-Gard kan worden aangebracht op vrijwel elke ondergrond, zelfs bakstenen muren. Zo worden luchtlekken tot een minimum beperkt en wordt het hele gebouw energie-efficiënter.

 

Uitstekende ondergrond voor het aanbrengen van isolatie met PU-Isolatielijmen

Het voorbehandelde oppervlak van V-Gard is ideaal voor het aanbrengen van isolatieplaten wanneer een mechanische bevestiging in de ondergrond niet mogelijk is.

 

Uitstekende hechting

V-Gard beschikt over een hoge windweerstand op verschillende dakondergronden.

 

Eén leverancier

Het gebruik van V-Gard zorgt voor een compatibel ontwerp en hoog kwalitatieve performanties waarbij alle dakcomponenten worden geleverd door en onder garantie vallen van één fabrikant.

 

Minimale verpakking

Elke rol V-Gard wordt geleverd in een bandstrookverpakking, zodat de hoeveelheid afval minimaal is. Het Elevate V-Gard dampscherm is verkrijgbaar in een standaard- en FR-versie. Neem contact op met de technische afdeling van Elevate voor de volledige lijst met goedgekeurde ondergronden of voor meer technische informatie.