UITSTEKENDE PRESTATIES

Elevate GeoSmart is een geomembraan van synthetisch rubber dat speciaal is ontwikkeld om kleine en middelgrote vijvers in een minimum van tijd en moeite waterdicht te maken. GeoSmart EPDM-membranen zijn verkrijgbaar in brede panelen van maximaal 36 m die installatie zonder naden mogelijk maken. Dit zorgt voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie die niet wordt beïnvloed door weersomstandigheden en waar geen geavanceerd gereedschap voor nodig is. Dankzij de eenvoud van het systeem, gecombineerd met de uitstekende eigenschappen van het EPDM-membraan op het gebied van duurzaamheid, elasticiteit, flexibiliteit en ponsweerstand, is GeoSmart de perfecte oplossing voor waterinsluitingstoepassingen als landbouwvijvers, putten en silo afdekkingen.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Toepassing met één paneel

Dankzij de brede panelen van het GeoSmart EPDM membraan is het eenvoudig te installeren en hoeven geen naadverbindingen gemaakt te worden. Voor standaard installatie is geen speciaal gereedschap of speciale uitrusting nodig en de installatie wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden.

 

Duurzaam

Door de chemische samenstelling van het GeoSmart-membraan is het bestand tegen UV, ozon, micro-organismen en extreme weersomstandigheden. Het bevat geen weekmakers of antioxidanten die kunnen migreren en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. GeoSmart behoudt tientallen jaren zijn mechanische eigenschappen en vereist weinig tot geen onderhoud.

 

Flexibel en elastisch

GeoSmart is geschikt voor een groot aantal ondergronden en kan meer dan 300% uitgerokken worden in alle richtingen zonder te scheuren. Door deze flexibiliteit kan het membraan de vorm van de vijver aannemen en zich aanpassen aan de bewegingen van de ondergrond. Het membraan heeft tevens een hoge statische ponsweerstand. Het membraan blijft flexibel gedurende de levensduur, zelfs bij temperaturen tot –45 °C.

 

Milieuvriendelijk

De uitstekende duurzaamheid van het GeoSmart EPDM membraan en het reparatiegemak verminderen de milieu-impact. Het membraan is chemisch inert en stoot geen verontreinigingen uit in de lucht of het water, waardoor het veilig is voor aquatische fauna en flora.

 

Hoge wrijvingshoek

De robuuste structuur vereenvoudigt het installatieproces en de uiteindelijke afdekkingen zijn stabieler op de hellingen. Dit verkleint ook het risico op ongelukken door uitglijden.

REFERENTIES

GeoSmart EPDM is de perfecte oplossing voor:

 • Irrigatiereservoirs
  GeoSmart EPDM kan gebruikt worden in verschillende landbouwtoepassingen, zoals irrigatiereservoirs. Het membraan stoot geen chemicaliën uit in het water en heeft een levensduur van tientallen jaren, ongeacht of het membraan afgedekt is of niet.
 • Mestopslagputten
  GeoSmart EPDM biedt een eenvoudige en rendabele oplossing voor de opslag van dierlijke mest. Langdurige waterdichtheid is essentieel om de bodem- en waterkwaliteit te beschermen.
 • Silo afdekkingen
  Het GeoSmart EPDM-membraan biedt een optimale oplossing voor silo afdekkingen, waardoor het voer wordt beschermd tegen binnendringen van lucht en water terwijl de voedingswaarde wordt behouden. Dankzij de uitstekende duurzaamheid kan hetzelfde membraan meerdere jaren hergebruikt worden. Meer informatie...
 • Waterinsluiting
  Naast landbouwtoepassingen, zijn er andere waterinsluitingsprojecten die een efficiënt en betrouwbaar waterdichtingsmembraan vereisen. Zoals spaarbekkens voor overtollig regenwater, ontworpen om overstromingsrisico’s te verlagen of reservoirs voor brandbestrijding die water beschikbaar houden voor de bestrijding van brand.
 • Saneringsbekkens
  GeoSmart EPDM-membranen hebben een goede chemische weerstand en beschermen het milieu tegen verontreinigingen. Neem altijd contact op met uw plaatselijke Elevatevertegenwoordiger om de chemische compatibiliteit voor uw project te controleren.