GEOGARD EPDM, EEN HOOGWAARDIGE RUBBERFOLIE

Het succes in de dakafdichting, zette Elevate er toe aan nieuwe toepassingen te zoeken voor zijn waterdichtingsmembranen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Elevate GeoGard EPDM waterdichtingssystemen.

Elevate GeoGard EPDM membranen bieden een waterdichte oplossing voor waterbekkens, irrigatiekanalen, watercultuur, mestopslag, afdekking van stortplaatsen, saneringsbekkens, aangelegde moerasgebieden, kunstsneeuwbekkens, spaarbekkens voor overtollig regenwater, reservoirs voor brandbestrijding en siervijvers.

De hoogwaardige kwaliteiten van Elevate GeoGard EPDM membranen zijn bewezen in duizenden veeleisende toepassingen wereldwijd.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Het succes van GeoGard EPDM-membranen is te danken aan hun unieke eigenschappen en voordelen.

 

Uitzonderlijke levensduur

De chemische samenstelling van het GeoGard EPDM-geomebraan en het feit dat het gevulkaniseerd is, betekent dat het een ongeëvenaarde weerstand biedt tegen UV, hitte, ozon, micro-organismen en extreme weersomstandigheden.

 

Zeer soepel

Het GeoGard EPDM-membraan blijft uiterst soepel, zelfs bij koude temperaturen tot -45° C en bij jarenlange blootstelling. Dit vergemakkelijkt de installatie, omdat de geomembraan zich gemakkelijk aanpast aan onregelmatige vormen en plat op het substraat gelegd wordt, ongeacht de buitentemperatuur. Bij mechanische belasting bij lage termperaturen, behoudt het GeoGard EPDM-membraan zijn flexibiliteit en komt de weerstand niet in gedrang.

 

Grote rekbaarheid

Het GeoGard EPDM-membraan is bijzonder elastisch met een rekvermogen tot meer dan 300% in alle richtingen en keert moeiteloos terug naar zijn originele vorm. Deze hoge elasticiteit van de membraan stelt het in staat om de bewegingen van het substraat te absorberen zonder de fysieke eigenschappen ervan aan te tasten.

 

Hoge punctieweerstand

Dankzij de flexibilietit en elastische eigenschap, biedt GeoGard EPDM een uistekende hoge punctieweerstand. Dit is een zeer belangrijk kenmerk om de mechanische spanning tijdens de installatie- en levensduur te weerstaan, en garandeert bijgevolg de langdurige waterdichtheid van het systeem.

 

Hoge weerstand tegen hydrostatische druk

Het GeoGard EPDM-membraan biedt onbeperkte weerstand tegen hydrostatische druk, waardoor het kan worden gebruikt in diepe, grote waterreservoirs.

 

Hoge wrijvingshoek

Het GeoGard EPDM-membraan heeft een hoge wrijvingshoek (27.5°), die de installatie vereenvoudigt aangezien de installateurs minder kans hebben om uit te schuiven en aangezien het membraan steeds op zijn plaats blijft liggen. Omdat het stabieler is op hellingen, is het gebruik van geomembranen niet vereist. Dit verkleint ook het risico op ongelukken door uitglijden.

 

Snelle en eenvoudige plaatsing

De installatie en de montage van het GeoGard EPDM-membraan is extreem eenvoudig en zorgt voor een perfect resultaat. De Elevate accessoires en de flexibiliteit van het membraan biedt de mogelijkheid om elk klein detail waterdicht te maken. Er is geen speciaal materiaal of warmte nodig voor de installatie en het aantal naden wordt beperkt dankzij de grote beschikbare panelen (geschikt van 93m² tot 930m²). De afwerking en kwaliteit van de naden worden niet beïnvloed door plooien of golven, die zich waarschijnlijk zullen vormen door de temperatuurschommelingen.

 

Makkelijk te herstellen

Gezien de inerte samenstelling van het GeoGard EPDM-geomembraan, verandert deze niet in de loop der jaren. Bijgevolg kan de membraan steeds geïnstalleerd/hersteld worden na de installatie, ookal werd het blootgesteld aan de weersomstandigheden gedurende vele jaren. Herstellingen kunnen snel en eenvoudig uitgevoerd worden.

 

Milieuvriendelijk

De GeoGard EPDM membranen zijn een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij de verwerking.

REFERENTIES

Betrouwbare prestaties voor veeleisende toepassingen

Elevate GeoGard EPDM membranen zijn ontworpen om betrouwbare prestaties te bieden voor veeleisende toepassingen waar Elevate geomembranen functioneren als folie, bodems en bedekkingen.

  • Landbouwtoepassingen (bewateringsreservoirs, siervijvers en mestopslag, watercultuur, algenvijvers, hydrocultuurlandbouw, silo’s afdekking)
  • Milieubescherming (aangelegde moerasgebieden, spaarbekkens voor overtollig regenwater, afdekking van stortplaatsen, insluiting van mijnafval)
  • Industriëletoepassingen (Saneringsbekkens, kunstsneeuwbekkens, watercentrales en kanalen, reservoirs voor brandbestrijding)
  • Artificiële meren

COMPLEMENTAIRE PRODUCTEN