Laat het sneeuwen

Sneeuwreservoirs zijn bergreservoirs en waterbouwkundige constructies, gebouwd in skigebieden en die gebruikt worden voor de opslag van water, hoofdzakelijk voor de productie van kunstsneeuw. Zij zijn een uitstekende oplossing voor bergresorts die problemen hebben met watertoevoer.

Door de installatie op zeer grote hoogte vormen zij een zeer specifiek soort reservoir, vergeleken met de reservoirs die zich in de laaggelegen gebieden bevinden. Hun ligging brengt een aantal uitdagingen met zich mee als gevolg van de complexe geologische en geotechnische context (helling, verscheidenheid van substraten, enz.), gevaren eigen aan bergen (lawines, puinstromen, enz.) en de intense invloed van sneeuw, koude temperaturen en hoge UV blootstelling. Daarom is het van vitaal belang dat voor dergelijke gespecialiseerde projecten het juiste geomembraan wordt gekozen.
 

Waarom EPDM?

Bij Elevate hebben we meer dan 40 jaar ervaring in lining oplossingen en kunnen we het ideale product leveren om u te verzekeren van alle kwaliteit, veiligheid, elasticiteit en duurzaamheid die u nodig hebt voor het uitdagende ontwerp van een sneeuwreservoir.

Onze EPDM lining membranen, bestaande uit synthetisch rubber, hebben uitstekende verouderings- en weerbestendige eigenschappen (tegen zeer lage temperaturen, uv-straling, enz.). Door hun grote soepelheid kunnen zij zich gemakkelijk aan de contouren van het substraat aanpassen en hun uitstekende weerstand tegen schuren en doorboring vermindert het risico van beschadiging bij ruwe behandeling. Hun sterkte en elasticiteit blijven onveranderd in de loop der jaren, zonder ooitte verharden of te barsten.

Elevate EPDM lining membranen zijn ook zeer duurzaam. Ze zijn chemisch inert en hebben een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar, waardoor ze opmerkelijk duurzamer zijn in vergelijking met andere soortgelijke membranen. Bovendien vereisen andere lining materialen meer dikte voor precies dezelfde toepassing. Alles bij elkaar draagt het gebruik van EPDM-membranen in grote mate bij tot de vermindering van de koolstofvoetafdruk van een project.

Een ander belangrijk voordeel van onze EPDM-liners is de mogelijkheid om grote rollen te gebruiken die elk een oppervlakte van ongeveer 1.000 m² kunnen beslaan. Dit betekent minder naden ter plaatse, wat resulteert in een snellere installatie.

Elk sneeuwreservoir is enorm verschillend, met specifieke vereisten en uitdagingen. Onze technische dienst staat voor u klaar, vanaf de ontwerpfase tot de eindcontrole van de volledige installatie.