EPDM DAKBEDEKKING VOOR EEN SUPERIEUR RESULTAAT

RubberGard EPDM is een éénlaags synthetisch rubberen waterdichtingsmembraan voor platte en lichthellende daken van commerciële, industriële en residentiële gebouwen. Het biedt een uitstekende duurzaamheid, weerstand en aanpasbaarheid aan de huidige en toekomstige behoeften van het gebouw.

In tegenstelling tot andere traditionele waterdichtingsmembranen op de markt, is er voor de installatie van RubberGard EPDM geen open vlam nodig, waardoor de werkomstandigheden veiliger zijn. Omdat het een eenlaags membraan is, biedt het een oplossing voor een lichtgewicht dakbedekking die snel en eenvoudig te plaatsen is.

Samen met een volledig systeem voor duurzaamheid, biedt Elevate de dakdekkers uitgebreide ondersteuning op en naast het dak, van opleiding tot technische assistentie voor, tijdens en na een klus.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Superieure duurzaamheid

Totale gemoedsrust voor een hele lange tijd. Dat is wat Elevate RubberGard EPDM te bieden heeft. Dankzij hun samenstelling, tonen goed samengestelde EPDM membranen een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en extreme temperaturen. Dit membraan bevat geen weekmakers of vuurvertragers: haar eigenschappen blijven hierdoor stabiel en onaangetast. Onderzoek heeft een gemiddelde levensverwachting van meer dan 50 jaar aangetoond.

 

Snelle en eenvoudige plaatsing

In ons assortiment vindt u precies de juiste EPDM dakbedekkingsoplossing voor uw project. Bovendien is Elevate RubberGard EPDM eenvoudig te plaatsen. Elevate RubberGard EPDM is beschikbaar in grote naadloze folies tot 15,25 m breed en 61 m lang (930 m²). Voor grote oppervlakken resulteert dit in minder werfnaden en kortere plaatsingstijden. De zelfklevende QuickSeam Tape van Elevate zorgt bovendien voor sterke werfnaden zonder gebruik van specifiek gereedschap.

 

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

Elevate RubberGard EPDM blijft zeer soepel, zelfs bij extreem lage temperaturen tot –45 °C, waardoor het het hele jaar door kan worden geplaatst. Het membraan kan ook worden uitgerekt tot meer dan 300%, zodat het zich aanpast aan beweging en temperatuurwisselingen van het gebouw. Hadden we al verteld dat we u totale gemoedsrust bieden?

 

Lage levenscycluskosten

Elevate RubberGard maakt het nog eenvoudiger voor u. Onze EPDM dakbedekking vergt weining of geen onderhoud. Als het nodig is, kunt u de rubber membranen eenvoudig repareren door de Elevate QuickSeam Tape-producten te gebruiken, zelfs als ze al jaren worden gebruikt. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en concurrerende plaatsingskosten van RubberGard EPDM daksystemen, zorgt voor zeer lage levenscycluskosten.

 

Duurzame dakbedekking

Elevate RubberGard EPDM ondersteunt uw duurzame initiatieven. Het is een inert materiaal met weinig milieu-impact. Het membraan scheidt tijdens en na de plaatsing geen giftige stoffen af, waardoor het afgevoerde regenwater perfect kan worden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Het kan ook worden gerecycled en hergebruikt. Bent u klaar om uw voetafdruk kleiner te maken?

 

Compatibel met extensieve groendaken en zonnepanelen

Bent u geïnteresseerd in groendaken en zonne-energie? Elevate RubberGard EPDM is geslaagd voor de NEN-EN 1394-test voor weerstand tegen worteldoorgroei op extensieve groendaken en is een ideaal membraan om te gebruiken bij extensieve groendaksystemen, in combinatie met lichte sedumvegetatie die weinig onderhoud vereist. En dat is nog niet alles: u kunt ons EPDM-membraan eenvoudig combineren met alle typen zonnepanelen, omdat het bestand is tegen hoge temperaturen, slijtage en een ongeëvenaarde levensduur heeft.

Professionele middelen

Card Container Image
DAKDEKKERS
Card Container Image
ARCHITECTEN
Card Container Image
GEBOUWEIGENAREN

HET JUISTE SYSTEEM KIEZEN

Bent u van plan om een nieuw dak te plaatsen of een bestaand dak te renoveren? Wilt u een al dan niet toegankelijk dak, een groen (vegetatief) dak, een dak met zonnepanelen, een blauw (waterretentie) dak...? De RubberGard EPDM-daksystemen bieden verschillende installatiemogelijkheden om zo goed mogelijk

  • MECHANISCH BEVESTIGD SYSTEEM

Lichtgewicht, niet-geperforeerd, mechanisch bevestigd systeem, ontwikkeld rond de Elevate QuickSeam RMA strip. De QuickSeam RMA strips worden op de ondergrond geplaatst en mechanisch bevestigd in de dakstructuur. Het membraan wordt vervolgens op deze zelfklevende strips gekleefd.

  • VOLLEDIG VERKLEEFD SYSTEEM

Het membraan wordt rechtstreeks op de ondergrond aangebracht met behulp van de Elevate Bonding Adhesive lijm.

  • GEBALLAST SYSTEEM

Het membraan wordt losliggend op de ondergrond geplaatst en vervolgens op zijn plaats gehouden met behulp van een goedgekeurde laag ballast.

REFERENTIES

Sinds de introductie in 1980 is er wereldwijd meer dan 1,5 miljard m² RubberGard EPDM-membranen op daken geïnstalleerd, waarmee de status van RubberGard als een bewezen, hoogwaardig dakafdichtings-product wordt bevestigd. 

Ontdek onze laatste referenties.

CODES EN GOEDKEURINGEN

Onze EPDM-dakafdichtingssystemen werden geëvalueerd voor hun prestaties, wat leidde tot een reeks nationale en internationale typegoedkeuringen en classificaties.

Indien niet beschikbaar in onze Documenten, contacteer onze technische dienst of uw lokale Elevate verantwoordelijke.

 

VIDEO'S

COMPLETE OPLOSSING

Elevate erkent de marktbehoefte aan een volledig compatibel dakafdichtingssysteem, dat niet beperkt is tot enkel het waterdichtingsmembraan. Daarom biedt Elevate een volledig gamma van accessoires aan die ontworpen zijn om de beste resultaten te garanderen tijdens de installatie van het RubberGard EPDMdakafdichtingssysteem.

Elevate heeft zijn aanbod uitgebreid met andere plat dakonderdelen zoals PIR-isolatieplaten, dekplaten en dampschermen lagen. Hun gegarandeerde compatibiliteit verbetert de algehele prestatie van het systeem.

Welk dakbedekkingssysteem past bij uw project?

Ontdek onze aanbevelingen voor dakbedekkingssystemen via volgende vijf vragen.

find-roof
BIJ ONS ZIT U GOED
Ga voor volledige gemoedsrust met onze garanties op dakbedekking
MEER WETEN