Koffiefabriek in Georgië gaat op in het landschap

De constructie van de nieuwe vestiging van Meama Coffee nabij Tbilisi (Georgië) duurde van 2016 tot 2019. Deze is gelegen langs de snelweg tussen de stad en de luchthaven en biedt plaats aan een productie-inrichting , kantoren, een showroom en koffieproefruimtes.

Project-ID
Plaats

Tbilisi, Georgië

Toepassing

Groendaken

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

6,500 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Geballast systeem

Met het gebouw wilde de eigenaar de identiteit van zijn koffiemerk kracht bijzetten. Een van de hoofdeisen was dat het gebouw er niet mocht uitzien als een typische fabriek, maar in plaats daarvan naadloos moest opgaan in het omliggende landschap.

Het door Giorgi Khmaladze Architects bedachte resultaat is indrukwekkend. Vanaf de snelweg vormt het gebouw een homogeen volume van beton zonder zichtbare openingen. De gevel heeft een gewelfde vorm waarvan het uiterlijk in de loop van de dag verandert, afhankelijk van de door de zon veroorzaakte licht- en schaduwpartijen. Alle openingen van het gebouw bevinden zich aan de achterkant, met uitzicht op een dennenbos. Het grote groendak volgt de vorm van het omliggende landschap en gaat daar naadloos in op. Een groot aantal koepels laat veel daglicht toe.

De klant koos voor het Elevate RubberGard EPDM dakafdichtingssysteem, omdat hiermee het gewenste groendak kon worden gerealiseerd. De extreme duurzaamheid van het dakbedekkingsmembraan, het gemak en de snelheid van de installatie, de deskundigheid van het dakbedekkersbedrijf en de ondersteuning van het plaatselijke Firestone team: al deze factoren droegen bij tot de beslissing. In totaal werd bij dit project circa 6500 m² van het 1,1 mm dikke RubberGard EPDM dakbedekkingsmembraan van Firestone gebruikt.