Franse specialist in modulaire bouw kiest voor RubberGard EPDM

Cougnaud Construction, een Frans bedrijf gespecialiseerd in modulaire industriegebouwen, kiest het RubberGard EPDM waterdichtingsmembraan van Firestone voor het dak van de ‘Cougnaud Campus’ in La Roche-sur-Yon in West-Frankrijk. De vestiging, het hoofdkantoor van het bedrijf, is een waar manifest voor ecologisch verantwoordelijke bouw. Met een oppervlak van ​​5000 m² biedt het geprefabriceerde modulaire gebouw sinds januari 2019 plaats aan de 250 medewerkers van Cougnaud Construction.

Project-ID
Plaats

La Roche-sur-Yon, Frankrijk

Toepassing

Modulaire gebouwen

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Kantoorgebouw

Dakoppervlak

5,000 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Voor deze energie-efficiënte vestiging stelde Cougnaud Construction zich een innovatief dak voor dat zou bijdragen aan het verkleinen van de totale CO2-voetafdruk van het gebouw. De levensduur van meer dan 50 jaar van RubberGard EPDM, de compatibiliteit met groene daken en zonnepaneelsystemen en de chemische inertie die winning van regenwater mogelijk maakt, waren enkele van de belangrijkste factoren in de beslissing van Cougnaud.

Na een prototypefase valideerde Cougnaud Construction de toepassing van het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan, dewelke volledig aan de houten dakopbouw werd gelijmd. S.V.E.T., de erkende distributeur van Firestone in het westen van Frankrijk, trainde de teams van Cougnaud Construction, zodat de membranen konden worden geïntegreerd in het modulaire proces. De in verschillende breedtematen verkrijgbare EPDM-membranen bieden een complete afdichting zonder naden. Eenmaal op locatie gebracht hoefden de dakdekkers slechts nog Firestone QuickSeam Flashing-strips aan te brengen om aansluiting tussen de verschillende modules af te dichten.

Cougnaud Construction is inmiddels een samenwerkingsverband met S.V.E.T. aangegaan voor de ontwikkeling van ecologisch verantwoordelijke modulaire gebouwen. Op basis van deze exclusieve partnership worden RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembranen op de modules aangebracht in de fabrieken van Cougnaud. Hierdoor wordt het werk op locatie verminderd, worden de kosten teruggedrongen en worden de thermische prestaties geoptimaliseerd voor het comfort van de gebruikers van de gebouwen.