Firestone levert onconventionele ondersteuning aan Duitse aannemer tijdens COVID-19 keer

Zoals het gezegde luidt: "waar een wil is, is een weg". In tijden van reisbeperkingen omwille van het Corona-virus krijgt de installatieondersteuning van Firestone-technici vorm via digitale kanalen. Florian Meidhof, eigenaar van het Duitse timmerbedrijf Meidhof Zimmerei, heeft uit de eerste hand ervaren hoe het Firestone-team improviseerde, zodat zijn project op tijd kon worden voltooid.

Project-ID
Plaats

Duitsland

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Residentieel

Dakoppervlak

1,000 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.5 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd systeem (RMA)

Florian Meidhof is een ambitieuze Firestone-aannemer. Zijn team heeft verschillende Firestone-trainingen gevolgd en zijn bedrijf is gecertificeerd door Firestone. Een van de projecten die zijn bedrijf al heeft voltooid met Elevate's RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan, is de waterdichting van het dak van 1.000 m² van een biomarkt in het Linsengericht, met behulp van het mechanisch bevestigde RMA-systeem.

Zijn huidige project bestond uit het waterdicht maken van het dak van de nieuwe gezinswoning van een persoonlijke vriend, die momenteel in aanbouw is. Het was een vriendschapsdienst en ook een erezaak dat het dak zo snel mogelijk kon worden afgewerkt.

De RESISTA AK PIR taps toelopende isolatieplaten van Firestone werden geïnstalleerd op een dakoppervlak van ongeveer 350 m². Meidhof had goede ervaringen met het RMA-systeem, maar was van mening dat “het aanbrengen van taps toelopende isolatie met RMA een vervelend puzzelspel is. Je bent altijd op zoek naar de juiste schroef. ' Daarom besloot hij eerst de isolatieplaten te verlijmen met Elevate's TwinPack-lijm en daarna de Rub aan te brengen.

De noodzakelijke installatieondersteuning kwam op een onconventionele manier, omdat de technicus van Firestone vanwege de beperkingen van het Corona-virus niet naar de bouwplaats kon reizen. In plaats daarvan stuurde hij foto's die het juiste gebruik van de Vista Bond-lijmwagen en lijmpers toonden. Beide apparaten zijn geleend voor de bouwplaats en de levering is georganiseerd door Firestone-technici via WhatsApp. Om ze op het juiste moment op locatie te hebben, werden ze veilig - als een stokje - halverwege tussen het magazijn van Firestone en de bouwplaats overgedragen. Hierdoor konden de werkzaamheden snel en vakkundig worden uitgevoerd.