Gerenoveerde vleesverwerkingsfabriek in Servië gaat voor RubberGard EPDM

elevate-roofing-rubbergard-epdm-mitros-belgrade-serbia-1

In de vleesverwerkingsfabriek van Mitros in Sremska Mitrovica, Servië, zijn uitgebreide renovatiewerkzaamheden uitgevoerd na de overname door Gierlinger Holding, een Oostenrijks bedrijf dat gespecialiseerd is in verwerkte vleesproducten zoals spek, ham, worst en spreads.

Project-ID
Plaats

Sremska Mitrovica, Servië

Type project

Renovatie

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

9,000 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

De oorspronkelijke dakopbouw van 9000 m², bestaande uit betonnen elementen bedekt met een bitumenmembraan, was aangetast en overbelast en moest worden gerenoveerd.

Een van de belangrijkste uitdagingen van dit project was dat het niet mogelijk was om in de betonnen ondergrond te boren. Daarom was een duurzaam, niet-doordringbaar dakafdichtingssysteem nodig. Bovendien vereiste de gewelfde vorm van het dak een flexibel membraan dat snel en eenvoudig kon worden geïnstalleerd.

Na verschillende voorstellen te hebben overwogen, besloot de eigenaar van het gebouw te kiezen voor een Elevate RubberGard EPDM-systeem, zoals voorgesteld door een lokale Elevate-partner. Deze ervaren dakwerker voltooide de renovatie van het dakafdichtingssysteem in 60 dagen.