Gloednieuwe kantoor- en evenementenruimte met een rustieke uitstraling

Jet Import is een toonaangevende distributeur van premium dranken in de Benelux. Gevestigd in Menen (België) dicht bij de Franse grens, stonden ze voor de uitdaging uit te breiden om aan de vraag van een groeiend bedrijf te voldoen. Ze waren op zoek naar een unieke multifunctionele ruimte die kantoren combineert met een evenementenlocatie. Het Gentse architectenbureau Goedefroo + Goedefroo Architecten kwam met een innovatief concept: het gebouw dat ze "The Barn" noemden, bestaande uit een structuur die de rustieke sfeer van een traditionele schuur uitstraalt, maar gebouwd is met een hybride combinatie van beton en staal.

Project-ID
Plaats

Menen, België

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Kantoorgebouw

Dakoppervlak

1000 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,5 mm

Systeem

Volledig verkleefd

Quality Roofing, een door Elevate erkende aannemer, kreeg de taak om het dakbedekkingssysteem te installeren. De keuze voor EPDM als dakbedekkingsmateriaal werd bepaald door verschillende factoren: het project had een flexibele en duurzame waterdichtingsoplossing nodig die de complexe details van het gebouw naadloos kon omhullen en tegelijkertijd een langdurige bescherming kon garanderen. Bovendien moest de dakbedekking goed kunnen hechten aan de houten onderconstructie en voldoende dampdoorlatend zijn. Ongeveer 1000 vierkante meter van het RubberGard EPDM-membraan van Elevate werd gebruikt voor dit project en werd volledig verkleefd op de ondergrond. Het membraan werd geleverd door Modde, distributeur van Elevate producten in West-Vlaanderen.

Nadat de waterdichte EPDM-dakbedekking werd aangebracht, werden ongeveer 1200 meter houten planken op het dakoppervlak bevestigd als eindafdekking. Aangezien de bevestigingsmiddelen voor de schuurhouten planken het EPDM-membraan doorboorden, werden al deze latten eerst waterdicht gemaakt met een voorgevormd membraan.

Schuurhout is teruggewonnen hout afkomstig van oude schuren. De schuurhouten planken die werden gebruikt in The Barn komen van verschillende locaties, zoals Oostenrijk, Zwitserland, Italië, India, Slovenië, Canada en Spanje. Dit opvallende kenmerk gaf het verder moderne gebouw een landelijke en rustieke uitstraling. 

 

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

ONGEBRUIKELIJKE VORMEN

 

Ontwerpvrijheid is essentieel voor wie grote dingen creëert. Dankzij de flexibiliteit en beschikbaarheid in grote, eenlagige platen ondersteunt EPDM creatieve oplossingen. Het maakt ook toekomstige transformaties en het plaatsen van nieuwe objecten op het dak mogelijk.

LEVENSDUUR

 

EPDM dakbedekkingsmembranen gaan minstens 50 jaar mee en de structuur en elasticiteit ervan blijven onveranderd. Het kan gemakkelijk worden hersteld, waardoor het nog langer meegaat. Er is geen twijfel mogelijk: EPDM is de meest duurzame dakbedekking.