Groot logistiekplatform in Spanje gericht op e-commerce kiest voor UltraPly TPO 

De bouw van een nieuw logistiekplatform voor het internationaal transport- en opslagbedrijf XPO Logistics in Marchamalo, Guadalajara, zo’n 70 km ten noorden van Madrid, werd in 2019 voltooid. Het platform dient om de e-commercebestellingen voor een multinationale kledingretailer te centraliseren.

Project-ID
Plaats

Marchamalo, Spanje

Type project

Nieuwbouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

101 106 m²

Producten

UltraPly TPO 1,2 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd

Het dak van de vestiging, met een totaal oppervlak van circa 100.000 m², werd waterdicht gemaakt met het thermoplastische dakmembraan UltraPly TPO van Elevate. Het dakmembraan moest voldoen aan een zonnereflectie-index (Solar Reflectance Index; SRI) hoger dan 85. De index meet het vermogen van een materiaal om de energie van de zon terug te kaatsen naar de atmosfeer. Een ander essentieel aspect was dat het dakbedekkingsmateriaal FM-gecertificeerd moest zijn. Het witte UltraPly TPO-membraan, dat voor dit project gekozen werd, voldeed moeiteloos aan beide vereisten.

De Spaanse hoofdaannemer Tecnydeck voerde de installatie in zes maanden uit. Een laag 50 mm dikke PIR-isolatieplaten werd aangebracht op het stalen golfplaten dak van het gebouw, gevolgd door het UltraPly TPO-membraan, dat mechanisch op de isolatie werd bevestigd.