Hernieuwbare energieproductie op Firestone platte dakbedekking

Firestone dakbedekkingsmembranen zijn compatibel met alle soorten fotovoltaïsche installaties, dankzij hun hoge temperatuurbestendigheid, slijtvastheid en uitzonderlijke levensduur.

Daken moeten vandaag de dag duurzaam zijn. Naast hun primaire functie om gebouwen waterdicht te houden, biedt dit vaak over het hoofd geziene gebied nu een uitgelezen kans om onder andere energie te produceren, regenwater op te vangen, lawaai te verminderen en leefgebieden in stadslandschappen te creëren.

Fotovoltaïsche (PV) installaties zijn de laatste decennia steeds populairder geworden als hernieuwbare energiebron die wordt gebruikt om woningen, kantoren of zelfs commerciële en industriële gebouwen van stroom te voorzien. Er zijn drie hoofdtypen van fotovoltaïsche systemen die kunnen worden gebruikt op platte dakbedekkingen:

Perforatiesysteem: de zonnepanelen worden gemonteerd op een draagsteunsysteem dat in het dakbedekkingsmembraan doordringt. De detaillering wordt dus cruciaal om de waterdichtheid van het dakafdichtingssysteem te garanderen.
Niet-perforatie-systeem: de zonnepanelen worden gemonteerd op een draagsteunsysteem dat bovenop het membraan wordt geïnstalleerd zonder verankering aan de ondergrond. PV-systemen worden vaak op hun plaats gehouden met behulp van ballast.
Gelamineerde folie: fotovoltaïsche strips worden op het membraan geplakt.

Bij het overwegen van de installatie van een PV-systeem moet de eigenaar van het gebouw eerst het dakafdichtingssysteem overwegen, aangezien de keuze van het dakafdichtingsmembraan van essentieel belang is. Een PV-investering op het dak is doorgaans gebaseerd op een financiële projectie van 20 jaar. Om het rendement te maximaliseren moet het dak daarom in staat zijn om de PV-installatie minstens gedurende die periode te ondersteunen.

Firestone RubberGard EPDM, RubberCover EPDM en UltraPly TPO-dakafdichtingsmembranen bieden uitstekende weersbestendigheid, eersteklas mechanische weerstand, uitstekende duurzaamheid en zijn bestand tegen zeer hoge of zeer lage temperaturen. Firestone biedt ook verschillende accessoires aan die gebruikt kunnen worden om de meest complexe details in combinatie met de installatie van fotovoltaïsche panelen aan te pakken.

Verder biedt Firestone ook polyisocyanuraatisolatie en dekplaten met hoge dichtheid aan die perfect passen in combinatie met duurzame daken onder elk Firestone dakafdichtingssysteem. Het complete dak is gegarandeerd compatibel en ontworpen volgens de hoge eisen die onze daken tegenwoordig stellen.

Meer weten? Download Firestone informatie en referenties (in English)