Overname Firestone Building Products door LafargeHolcim geslaagd

  • LafargeHolcim verwelkomt het volledige team van 1900 medewerkers van Firestone Building Products
  • Sterke prognose voor Firestone Building Products in 2021 bevestigd met resultaten tot op heden boven de verwachtingen en positieve trends in het vooruitzicht
  • Mijlpaal in de transformatie van LafargeHolcim om de wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame bouwmaterialen en -oplossingen te worden

LafargeHolcim maakt bekend dat zijn dochtermaatschappij Holcim Participations (US) Inc. na het verkrijgen van alle goedkeuringen van de toezichthouders de overname van Firestone Building Products met succes heeft afgerond. De transactie kon eerder dan verwacht worden voltooid dankzij de soepele samenwerking met Bridgestone en alle 1900 medewerkers treden in dienst van LafargeHolcim.

Jan Jenisch, CEO van LafargeHolcim: “Ik wil het team van Firestone Building Products hartelijk welkom heten in de LafargeHolcim-familie. Samen luiden wij het volgende groeitijdperk van dit iconische bedrijf in, om wereldleider op het gebied van platte dakbedekkingssystemen te worden. We gaan de leiderspositie van Firestone in de VS uitbreiden naar Europa en Latijns-Amerika en ik wil het de hele wereld laten weten: “NOBODY COVERS YOU BETTER”. Ik ben verheugd over de sterke groeiprognoses, nog eens versterkt door allerlei kansen op basis van het plan ‘Build Back Better’ van president Biden. Door zijn toonaangevende dakafdichtingssystemen worden wij met de overname van Firestone Building Products de partner bij uitstek, van dak tot fundering. Dit is voor LafargeHolcim een echte mijlpaal op weg naar wereldwijd leiderschap op het gebied van innovatieve en duurzame bouwoplossingen.”

Taylor Cole, President van Firestone Building Products: “Vandaag begint er een opwindend nieuw tijdperk in de rijke geschiedenis van Firestone Building Products. Het team van Firestone Building Products is bijzonder blij met zijn opname in de LafargeHolcim-familie. Door de geavanceerde technologieën en kennis van Firestone Building Products te combineren met de wereldwijde aanwezigheid van LafargeHolcim, bevinden we ons samen in een uitstekende positie om onze groei te bevorderen."

Firestone Building Products is de marktleider op het gebied van commerciële dakbedekkings- en gebouwschiloplossingen in de Verenigde Staten met een netto-omzet van meer dan 1,8 miljard dollar in 2020, 15 productielocaties, 1800 distributiepunten en drie R&D-laboratoria. Het hoofdkantoor van Firestone Building Products blijft in Nashville, Tennessee.

OVER LAFARGEHOLCIM


Als wereldleider op het gebied van bouwoplossingen vindt LafargeHolcim opnieuw uit hoe de wereld bouwt, om dit groener en slimmer te maken voor iedereen. Op zijn traject om een ‘net zero’-bedrijf te worden biedt LafargeHolcim wereldwijde oplossingen zoals ECOPact, dat CO2-neutrale bouw mogelijk maakt, en Firestone dakafdichtingssystemen voor een hoger energierendement van gebouwen. Met zijn circulaire bedrijfsmodel is het bedrijf een wereldleider op het gebied van recycling van afval als bron van energie en grondstoffen, door middel van producten zoals Susteno, zijn belangrijkste circulaire cementproduct. Innovatie en digitalisering staan centraal in de strategie van het bedrijf: meer dan de helft van zijn R&D-projecten is gericht op groenere oplossingen. De 70.000 medewerkers van LafargeHolcim leggen zich toe op het verbeteren van de levenskwaliteit in meer dan 70 landen via zijn vier bedrijfssegmenten: Cement, Ready-Mix Concrete, Aggregates en Solutions & Products. Meer informatie is te vinden op www.lafargeholcim.com

 

OVER Firestone Building Products


Firestone Building Products Company, LLC is een toonaangevende fabrikant en leverancier van vertrouwde dakbedekkings- en gebouwschiloplossingen. Door te kijken naar de gebouwschil als geheel kan Firestone Building Products beantwoorden aan de behoeften van individuele klanten en projecten op het gebied van dakbedekkings-, muur- en waterdichtingsoplossingen. Het bedrijf met hoofdkantoor in Nashville, Tennessee, biedt tevens uitmuntende technische diensten aan, een internationaal netwerk van dakaannemers, distributeurs en plaatselijke vertegenwoordigers, en een buitengewone garantiebescherming. De producten zijn onder meer commerciële dakafdichtingssystemen, groendaksystemen en daglichtsystemen, vegetatieve dakafdichtingssystemen, metalen wandpanelen, isolatie, spouwmuurbouw, vijvermembranen, geomembranen en vloeibare silicone- en acrylcoatings. Firestone Building Products Company, LLC is onderdeel van de groep LafargeHolcim.

 

Belangrijke disclaimer – op de toekomst gerichte uitspraken:


Dit document bevat op de toekomst gerichte uitspraken. Dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken vormen geen prognoses over resultaten of andere prestatie-indicatoren, maar wijzen op trends of streefcijfers, afhankelijk van de context, onder meer met betrekking tot plannen, initiatieven, evenementen, producten, oplossingen en diensten, de ontwikkeling daarvan en het potentieel daarvoor. Hoewel LafargeHolcim van mening is dat de verwachtingen die in dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken worden geuit gebaseerd zijn op redelijke aannames op het moment dat dit document wordt gepubliceerd, worden beleggers gewaarschuwd dat deze uitspraken geen waarborg bieden voor toekomstige prestaties. Daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de op de toekomst gerichte uitspraken als gevolg van een aantal risico’s en onzekerheden, waarvan er veel moeilijk te voorspellen zijn en in het algemeen niet onder de controle van LafargeHolcim vallen, waaronder, maar niet beperkt tot de risico's beschreven in het jaarverslag van LafargeHolcim dat ter beschikking wordt gesteld op zijn website (www.lafargeholcim.com) en onzekerheden met betrekking tot marktomstandigheden en de uitvoering van onze plannen. Derhalve manen wij u om niet af te gaan op toekomstgerichte uitspraken. LafargeHolcim verbindt zich niet om updates te verstrekken over deze op de toekomst gerichte uitspraken.
Dit document bevat voorkennis in de zin van de verordening betreffende marktmisbruik