Firestone RubberGard™ EPDM wordt 40

Firestone Building Products, een van de wereldleiders in synthetische éénlaagse waterdichte membranen voor platte daken, viert dit jaar de 40e verjaardag van zijn RubberGard EPDM. RubberGard EPDM, dat in 1980 voor eerst werd geïnstalleerd in Wisconsin (VS), is een dakafdichtingsoplossing met uitstekende duurzaamheid, veerkracht en aanpassingsvermogen aan de huidige en toekomstige bouwbehoeften.

Toen bandenexpert Firestone in 1980 besloot om de platdakafdichting in te gaan, was die markt – die werd gedomineerd door asfaltdakafdichtingsproducten – beginnen te verschuiven. De opkomst van kunststof éénlaagse dakafdichtingsmembranen maakte hoogwaardige gebouwen tegen concurrerende installatiekosten mogelijk. Er wordt van steeds meer en meer verwacht van dakenNaast het beschermen van de inhoud en bewoners van een gebouw moeten ze ook gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en energiezuinig zijn.

In de afgelopen 40 jaar heeft RubberGard EPDM een ijzersterke reputatie opgebouwd als kwalitatief hoogwaardig dakafdichtingsmembraan met een jaarlijke installatie van om en bij de 30 miljoen m² wereldwijdProjecten die tientallen jaren geleden zijn uitgevoerd, presteren nog steeds goed. Het eerste project met RubberGard EPDM, het magazijn van Albo Manufacturing Co. in Wisconsin (VS), is nog steeds in gebruik. Dit vormt het bewijs van de uitstekende duurzaamheid en veerkracht van het membraan.

Met een levensverwachting van meer dan 50 jaar* blijft EPDM op de lange termijn stabiel en onveranderd.. Het heeft een hoge weerstand tegen ozon, uv, micro-organismen en heftige weersomstandigheden zoals hagel. De uitstekende elasticiteit maakt het mogelijk om te gaan met extreme temperatuurschommelingen en eventuele bouwbewegingen.

Deze extreme duurzaamheid, de minimale behoefte aan onderhoud en het aanpassingsvermogen aan mogelijke toekomstige veranderingen van het dak maken RubberGard EPDM een van de duurzaamste dakafdichtingsmembranen op de markt. Het materiaal is chemisch inert en geeft geen giftige stoffen vrij, waardoor het uiterst geschikt is voor het opvangen en terugwinnen van regenwater. Het is ook compatibel met de installatie van extensieve groendaken en fotovoltaïsche systemen.

Er is geen vlam nodig om RubberGard EPDM te installeren en omdat het in grote folies beschikbaar is, is de hoeveelheid naden minimaal, waardoor de installatie veilig, snel en eenvoudig is. Voor de meeste projecten is een kleine ploeg is voldoende, waardoor dakdekkers snel over kunnen gaan naar de volgende opdracht Firestone biedt niet alleen een product van bewezen kwaliteit, maar ook volledige ondersteuning aan architecten en dakdekkers, van concept tot oplevering. Dit is inclusief training, technische berekeningen, on-site ondersteuning tijdens de installatie en zelfs dakinspecties nadat de klus geklaard is.

RubberGard EPDM kan worden geïnstalleerd op een breed scala aan ondergronden en kan op verschillende manieren worden bevestigd, waardoor het geschikt is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Het is een lichtgewicht membraan, dus het kan direct over het bestaande dakafdichtingsmembraan worden geïnstalleerd zonder veel gewicht toe te voegen aan de dakstructuur, wat een belangrijk punt is bij renovaties. Toekomstige aanpassingen aan het dak, zoals de toevoeging van dakramen of de integratie van gebouwuitbreidingen, kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd zonder de prestaties van het totale dakafdichtingssysteem te beïnvloeden.

In Europa en Azië verhandelt Firestone Building Products het RubberGard EPDM-membraan sinds 1990. Van de temperaturen onder nul van Rusland tot de woestijnzon van Saoedi-Arabië, RubberGard EPDM daken doen steeds hun werk, dag na dag.

Ontdek waarom de slogan Nobody Covers You Better™ dan RubberGard EPDM na 40 jaar nog steeds waar is.

*"Evaluatie van de gebruiksduur van EPDM-dakafdichtingsmembranen", SKZ (Süddeutsche Kunststoff-Zentrum).