Meer dan een eeuw ervaring in rubbertechnologie

Reeds meer dan 100 jaar staat Firestone synoniem voor kwalitatieve rubberproducten. Deze vloeien voort uit de sterkte van de overkoepelende miljardengroep.

Alles begon in 1903 met de oprichting door Harvey S. Firestone van de Firestone Tire & Rubber Company voor de productie van rubberen autobanden in de USA. In de volgende decennia groeide Firestone uit tot een toonaangevende producent van gediversifieerde rubberproducten met vestigingen wereldwijd. Vandaag staat het Firestone merk internationaal symbool voor kwalitatieve rubberproducten en innovatie.

Ervaring doorgetrokken op het dak

In navolging van de succesvolle productie van Firestone banden en de jarenlange ervaring in rubbertechnologie, deed Holcim Building Envelope in 1980 haar intrede in de markt van commerciële dakbedekking. Het eerste Elevate RubberGard EPDM-dak werd in datzelfde jaar gerealiseerd in Wisconsin, USA. De afdichting van dit dak is nog steeds intact.

In 1983 opende Firestone haar eerste RubberGard EPDM productie-eenheid in Prescott, Arkansas. De capaciteit van deze faciliteit nam snel toe en werd de grootste EPDM-fabriek ter wereld. In 1999 lanceerde Firestone het UltraPly TPO membraan (thermoplastisch polyolefine membraan). Nog hetzelfde jaar opende de eerste TPO productiefaciliteit haar deuren in Wellford, South Carolina.

In de loop der jaren verhoogde Holcim Building Envelope het aantal productiefaciliteiten tot 21 en werden diverse productielijnen opgestart: voor EPDM-rubbermembranen, thermoplastische membranen, gemodificeerde bitumen in polyisocyanuraat isolatie.

Sinds Holcim Building Envelope in 1980 haar intrede maakte in de markt van commerciële dakbedekking, heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 1.500.000.000 m² eenlaagse membranen geproduceerd en geplaatst. Door deze unieke prestatie is Holcim Building Envelope vandaag een toonaangevende fabrikant van EPDM en TPO membranen.

Succes leidt tot nieuwe toepassingen

Door het succes in de commerciële dakbedekking zocht Holcim Building Envelope naar andere toepassingen voor haar hoog kwalitatieve rubbermembranen, zoals waterdichting van siervijvers, irrigatiebekkens en -kanalen en ondergrondse waterdichting.

Internationale marktspeler

In 1990 besliste Holcim Building Envelope haar activiteiten uit te breiden buiten de grenzen van de USA. In Brussel werd bijgevolg het regionaal hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Azië opgericht. Vandaag heeft Holcim Building Envelope een stevig netwerk van distributeurs, installateurs en vertegenwoordigers uitgebouwd in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Duurzame dakafdichtings- én waterdichtingsoplossingen

Dankzij de continue aandacht voor innovatie is Holcim Building Envelope uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van alle kritische componenten van een duurzame en kwalitatieve dakafdichtings- of waterdichtingsoplossing. In de toekomst zal Holcim Building Envelope verder onderzoek voeren teneinde nieuwe en/of verbeterde dakafdichtings- en waterdichtingsoplossingen op de markt te blijven brengen. Op die manier wil het bedrijf haar steentje bijdragen aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Door het succes in de commerciële dakbedekking zocht Holcim Building Envelope naar andere toepassingen voor haar hoog kwalitatieve rubbermembranen, zoals waterdichting van siervijvers, irrigatiebekkens en -kanalen en ondergrondse waterdichting.

Onderdeel van Holcim Ltd

Sinds april 2021, maakt Holcim Building Envelope deel uit van Holcim Ltd, wereldleider in bouwoplossingen. Samen, bieden Firestone en Holcim Ltd een uitgebreid assortiment aan duurzame bouwoplossingen voor architecten en ingenieurs.