Wij vieren 25 jaar UltraPly TPO

In 1996 werd Firestone UltraPly TPO thermoplastisch dakbedekkingsmembraan voor het eerst geïnstalleerd op een magazijn in Las Vegas (VS), in het uitdagende woestijnklimaat van Nevada. Vijfentwintig jaar later werkt het nog altijd goed, na al die jaren blootstelling aan de zeer hoge uv-niveaus van het gebied.

Soortgelijke succesverhalen zien we ook in Europa en Azië. Meer dan 20 jaar na de installatie van het eerste UltraPly TPO-dak in Europa vertoont het membraan geen barsten of scheuren. Het gebouw is nog steeds even waterdicht als op de eerste dag.

Topkwaliteit begint met een goede chemie

Thermoplastische polyolefinemembranen horen momenteel bij de snelst groeiende dakafdichtingsproducten. Maar niet alle TPO-membranen in de handel zijn gelijk.

Na jaren productontwikkeling wordt Firestone UltraPly TPO vervaardigd op basis van een specifiek thermoplastisch polyolefinepolymeer waarbij polypropeen en etheenpropeenrubber nauwkeurig in evenwicht zijn gebracht voor optimale prestaties en aangevuld met uv-stabilisatiemiddelen, warmte- en ozonstabilisatiemiddelen en antioxidanten. Bovendien bevat het membraan geen weekmakers, halogenen, chloor of zware metalen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Deze topformule, sinds 1996 ongewijzigd, is essentieel voor de prestaties op de lange termijn.

Een andere centrale factor in het consistente succes van het UltraPly TPO-dakafdichtingssysteem is de hoge installatiekwaliteit. Firestone biedt dakaannemers training en complete ondersteuning, zowel op het dak als daarbuiten, zodat elk project een succes is.